Når børnene holder fri...

...bliver der plads til gravemaskiner og fjernvarmerør.

- 04-08-2016

Det er ikke legende børn, men byggestøj der præger lydbilledet, hvis man i disse uger besøger en række skoler i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vestforbrænding udnytter sommerferien, hvor skolegård og klasselokaler står tomme, til at få fjernvarmerørene i jorden. 

- Vi gør os umage med at planlægge gravearbejdet, så vi forstyrrer mindst muligt. Derfor er der flere skoler, hvor vi arbejder på at få så meget af gravearbejdet på plads over sommeren, som vi kan, siger funktionsleder Marlene Riise fra Eksterne Projekter, Vestforbrænding.

 

Ekstra tryghed for børnene

Det er også et spørgsmål om sikkerhed, forklarer Marlene:

- Selvfølgelig gør vi altid alt, hvad vi kan for at have en høj sikkerhed, når vi arbejder. Men det er alt andet lige tryggere at overstå det værste arbejde med store maskiner og huller i jorden, mens børnene er væk på ferie.

 

Varmen må vente

Selvom fjernvarmerørene kommer i jorden på skolernes område over sommeren, er det ikke alle steder, at det også betyder, at de får fjernvarme med det samme.
 
- Vi har prioriteret arbejdet på skolerne, selvom distributionsledningen ikke er på plads alle steder. Skolerne får fjernvarme i radiatorerne, efterhånden som fjernvarmenettet bliver etableret, siger Marlene.
 
På billederne er det entreprenørfirmaet Munck, der arbejder på at få så meget af arbejdet på Trongårdsskolen på plads, inden børnene vender tilbage i uge 32.
 
Der bliver blandt andet også arbejdet på Lyngby Private Skole og Skt. Knud Larvard Skole over sommeren.