Etape B2 af Lyngby-projektet er sendt i høring

Projektforslaget for Etape B2 sendes i høring i dag den 8. august. Det er skåret til i forhold til det oprindelige forslag. Til gengæld er der håb for en mere gnidningsfri beslutningsproces.

I samarbejde med Vestforbrænding sender Lyngby-Taarbæk Kommune i dag et revideret projektforslag for Etape B2 i høring. Etape B2 dækker områder i Lundtofte, Hjortekær og Lyngby.

 - Vi er glade for, at vi nu får sendt et projektforslag i høring. Hvis det bliver vedtaget har får vi mulighed for at kunne levere yderligere 48.000 MWh grøn fjernvarme til Lyngby om året, siger forretningsudviklingschef Ole Holmboe fra Vestforbrænding. 

Et mindre projekt 
Oprindelig var planen for B2, at etapen også skulle omfatte store dele af Virum-Sorgenfri. Disse områder har tidligere været i høring som en del af et projektforslag for B2. Det nye projektforslag er blevet revideret på baggrund af dialog med HMN og Energistyrelsens udmelding af nye beregningsforudsætninger for samfundsøkonomi.

Hvis det aktuelle projektforslag bliver vedtaget, er det således et mindre område, som bliver konverteret fra naturgas til fjernvarme end det, der blev præsenteret tidligere.

Ønske om mere fjernvarme
Selvom alle delområder af den oprindelige Etape B ikke kommer med i dette projektforslag, så arbejder Vestforbrænding stadig på at få fjernvarme frem til de områder, som ikke bliver omfattet i denne omgang.

 - Vi giver ikke op. Vi er overbeviste om, at der er god samfundsøkonomi i at udrulle fjernvarme i flere områder. Vi har også allerede haft kontakt til en del potentielle kunder i fx Virum-Sorgenfri, som ikke er kommet med i projektforslaget. Og der er mange, der allerede nu har givet tilsagn om, at de gerne vil have fjernvarme fra Vestforbrænding. Så det arbejder vi selvfølgelig videre på, siger Ole Holmboe.

I kommunalbestyrelsen til november
Når høringsperioden er overstået skal Etape B2-projektforslaget behandles i Lyngby-Taarbæk Kommunes Teknik- og miljøudvalg. Herefter kommer det på kommunalbestyrelsesmødet. Efter planen bliver det den 23. november, hvor projektforslaget forhåbentlig bliver godkendt, så Vestforbrænding kan gå i gang med arbejdet med at få miljøvenlig fjernvarme frem til endnu flere i Lyngby.

Du kan finde hele høringsmaterialet på Lyngby-Taarbæk Kommunes hjemmeside